Kom In Mijn Tuin is een bijzonder groen-, natuur- en educatief project in het Groenendaalse Bos in Heemstede.

KIMT geeft jaarlijks cursussen moestuinieren aan jong en oud. Onze tuinspecialisten begeleiden u wekelijks bij het zelf planten, telen en oogsten in onze prachtige tuin aan het Groenendaalse Bos.

Als doel hebben wij kinderen, ouders/grootouders en mindervaliden te onderrichten over natuur en gezonde voeding. Het bevorderen van de kennis van- en het plezier in het (moes)tuinieren en om de kennis te behouden en door te geven aan de nieuwe generaties.

Kindertuinen:

Zit jij in groep 5 t/m 8? Lijkt het je leuk om groenten en bloemen te kweken? Dat kan in je eigen tuintje van 10 m bij 1 m gedurende het seizoen van april t/m september, wekelijks na schooltijd onder begeleiding van vrijwilligers.

Je krijgt een zaaiplan, daarin staat met welke zaden en planten er gewerkt worden. Je mag zelf zaaien en planten. In de tuin kun je zien hoe alles groeit en bloeit. Je mag lekker in de buitenlucht schoffelen en harken, zodat alle planten goed kunnen groeien.

De door jouw  gekweekte groenten en planten mag je natuurlijk mee naar huis nemen om er daar van te genieten.

Generatietuin:

Heeft u altijd al als ouder/grootouder met uw kinderen of met uw kleinkinderen willen tuinieren? Dat kan nu in een gezamenlijke tuin van 10 m bij 1,5 m. Samen zorgt u wekelijks voor uw moestuin, gedurende het seizoen april - september, na schooltijd, onder begeleiding van een tuinbegeleider.

U en uw (klein)kind mogen de eigen groenten mee naar huis nemen om het thuis samen te bereiden. Ook bloemen mogen mee naar huis.

Mindervalidentuin:

Een mindervalidentuin is een tuin met verhoogde bakken en tuintafels van 2,00 bij 0,75 m. In deze tuin kan gewerkt worden door volwassenen en kinderen met een fysieke beperking. De "tuin op hoogte" is ideaal voor mensen met een scootmobiel of rolstoel en mensen die slecht ter been zijn. Zo komt u nog eens ergens anders dan thuis en in de winkel! U bent lekker bezig in de buitenlucht en u komt in contact met anderen. U kunt groenten en kruiden verbouwen en mee naar huis nemen. Uiteraard krijgt u bij het tuinieren begeleiding van een enthousiaste vrijwilliger.

Ook kinderen met een rolstoel kunnen heerlijk in deze tuin werken, en genieten van alles wat er op het landgoed (de algemene tuin, de kindertuinen en generatietuin) groeit en bloeit: van aardbeien tot pompoenen.


Ons doel is om mensen te verbinden met elkaar, de natuur en met gezond en lekker voedsel uit eigen tuin.

 

KMT 0116klein

­