De stichting Kom In Mijn Tuin (KIMT) is op 10 februari 2012 opgericht.

De stichting is door de fiscus erkend als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekend dat donaties aan de stichting fiscaal aftrekbaar zijn.

KIMT is een zelfstandige en ongesubsidieerde stichting die zelf haar broek op moet houden. Door een donatie bent u "Groene Vriend". Uw donatie is een belangrijke peiler voor de financiële gezondheid van KIMT. Daarnaast betekenen deze overmakingen ook morele steun voor de stichting. Ze zijn een blijk dat het mensen ter harte gaat dat KIMT er is, én blijft. Het onderstreept het bestaansrecht en continuïteit voor het realiseren van de doelstellingen.

De stichting wil laten zien dat iedereen eraan kan bijdragen iets moois te laten groeien. Dat doen we door de Kindertuinen te beheren. Daarnaast willen wij in onze nieuwe tuinen, op ons nieuwe terrein nog meer mensen met elkaar verbinden.

Het landgoed is van een verwaarloosd, overwoekerd stuk grond, veranderd in een geweldige tuin met groenten, kruiden en bloemen. Ooit was dit de voormalige gemeentekwekerij, nu is het een landgoed met een groene cultuur en een gezamenlijk moestuin voor jong en oud. We willen samen duurzaam en kleinschalig voedsel produceren.

Het landgoed mag een buitenplaats voor ouderen en kinderen zijn, met een boomgaard, kruidentuin, kindertuin en generatietuin - voor ouders en (klein-)kinderen en verhoogde tuinen voor minder validen. Een buitenplaats met een goede toegankelijkheid voor iedereen.

In 2014 werd er een prachtige kas geplaatst. Het "Tuinhuis" is geopend op 30 augustus 2015 door Marlies Veldhuijzen van Zanten. Het Tuinhuis heeft een educatief gedeelte waar ook maaltijden bereid kunnen worden om daar samen van te proeven en te genieten. En er is een mindervalidetoilet aanwezig.

Help ons groeien

Kom-In-Mijn-Tuin wil groeien. Op een duurzame manier. Om nog meer mensen van de tuin te kunnen laten genieten. Help ons om meer mensen die dat goed kunnen gebruiken een Kom-In-Mijn-Tuin ervaring te geven. 

Dat kan door donateur “Groene vriend” te worden voor minimaal €15,- per jaar (meer mag ook). Dat kan door een donatie over te maken op

RABO-Bank rekening NL90 RABO 0328 1832 88 t.n.v. Stichting Kom In Mijn Tuin, o.v.v. "Groene Vriend", en uw volledige naam en adres en e-mail, zodat wij u op de hoogte houden via de Nieuwsbrief. Of geef het uzelf cadeau.

U ontvangt onze nieuwsbrief KIMT met nieuws over activiteiten op de tuin en tips voor uw eigen tuin of balkon.

Met uw “Groene Vriendenpas” (naamsgebonden) krijgt u 10% korting bij:

Kortingen:

Zaadhandel Roozen in de Spekstraat in Haarlem geeft 10%,

Tuincentrum Loef in Velserbroek geeft 10%,

Ook zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij onderhoud, begeleiding of organisatie van activiteiten. Heeft u interesse? U kunt ons bellen 023-5282651 of via het inschrijfformulier vrijwilligers.

KvK: 54655366                         ANBI: 8513.88.802                    IBAN:  NL90 RABO 0328 1832 88

­