De algemene tuin:

Hier groeien allerlei soorten bonen, verschillende soorten bieten, rabarber, aardbeien, pastinaak, wortelen, uien, andijvie, sla en kruiden zoals pepermunt, bieslook, artisjokken en kardoen.

En natuurlijk zijn er bloemen in allerlei kleuren. Heel bijzonder is onze mediterrane tuin: kom kijken en genieten!

Leuk om te weten: In 2011 won het project "Kindertuinen" de vrijwilligersprijs van de gemeente Heemstede in de categorie : "Verbinding".

Voormalig staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten is ambassadeur van Stichting Kom In Mijn Tuin.

Door kindertuinen, mindervalidetuinen en generatietuinen op het landgoed ruimte te geven, komen kinderen, ouderen en mindervaliden met elkaar in contact. Dit bevordert de uitwisseling van kennis en verhoogt het plezier van de aanwezigen.

Voor ouderen uit instellingen beogen wij dat ze betrokken raken bij tuinieren, lekker buiten komen en makkelijk in contact komen met andere mensen. Ouderen hebben vaak leuke tuinverhalen van vroeger, zij kennen de "ouderwetse" groenten en delen zo hun (levens-)ervaring met jongeren.

Wilt u ook meedoen?

De vrijwilligers van stichting Kom In Mijn Tuin zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die willen helpen bij tuinonderhoud, begeleiding of organisatie van activiteiten. Heeft u interesse, wilt u informatie, neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen 023-5282651 of via het aanmeldingsformulier.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten op de tuin? Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Tot slot:

Het landgoed wordt natuurvriendelijk bewerkt! KIMT is helemaal afhankelijk van bijdragen van deelnemers van cursussen/workshops, Groene vrienden en sponsoren, wij ontvangen geen subsidie. Er wordt uitsluitend gewerkt met onbetaalde vrijwilligers.

Via educatief lesmateriaal wordt bijgedragen aan kennis over milieu, flora, fauna en de samenhang daar tussen.

Motto: het groeiproces van grond tot mond: van zaadje tot op het bord.

Ons doel is om mensen te verbinden met elkaar, de natuur en met gezond en lekker voedsel uit eigen tuin.

Stichting Kom In Mijn Tuin is door de Belastingdienst aangewezen als "Algemeen Nut Beogende Instelling" (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan de stichting Kom In Mijn Tuin zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een schenking, door middel van een overboeking of schenkingsakte, kan voor u fiscaal aantrekkelijk zijn.

­